Hlavní obsah

Brusel kývne na restrukturalizaci ČSA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Evropská komise by měla ve středu povolit restrukturalizaci Českých aerolinií (ČSA). Ta zahrnuje i úvěr ve výši 2,5 miliardy korun, které aerolinky získaly od státní firmy Osinek. Podle komise se tak o nepovolenou podporu nejednalo.

Článek

ČSA jsou součástí Českého aeroholdingu, který sdružuje společnosti se státní účastí působící v leteckém průmyslu. Komise, která v Evropské unii dohlíží na dodržování pravidel, hloubkové šetření podpory na restrukturalizaci ČSA zahájila loni v únoru.

ČSA dosud nemají oficiální informaci, že by se měla Evropská komise restrukturalizačním plánem ČSA v nejbližších dnech zabývat, řekla mluvčí leteckého dopravce Hana Hejsková.

Komise podle zdrojů ČTK nakonec dospěla k názoru, že restrukturalizační plán by neměl zásadně narušit volnou hospodářskou soutěž a měl by firmě umožnit dál fungovat.

Firmy v potížích mohou v EU za určitých podmínek získat od státu finanční podporu. Brusel dohlíží na to, aby nebyli znevýhodněni ostatní hráči na trhu a aby byla dodržena pravidla volné soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám