Hlavní obsah

Bez proudu byly ve třech okresech na Moravě desítky tisíc odběratelů

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Několik desítek tisíc odběratelů na Přerovsku, Olomoucku a Novojičínsku postihl v pátek ráno výpadek elektrického proudu. Příčinou byl požár sloupu s trafostanicí v Prosenicích na Přerovsku.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Příčinou výpadku elektrického proudu byl požár v prosenické rozvodně.

Článek

„K výpadku elektrického proudu došlo kvůli požáru měniče 400 kV, který patří společnosti ČEPS. Na krátkou dobu bylo bez proudu několik desítek tisíc odběratelů na Přerovsku, Olomoucku a Novojičínsku. Našim elektromontérům se však podařilo situaci brzy vyřešit,“ řekl Právu mluvčí skupiny ČEZ pro severní Moravu Vladislav Sobol.

Hasiči byli k požáru přivoláni kolem 06:45. „Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova a místní dobrovolná jednotka. Po příjezdu zjistili, že požárem byl zasažen samostatně stojící přístrojový transformátor napětí,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

K uhašení využili podle ní hasiči speciální zařízení, kombinovaný hasicí kontejner, který se používá pro likvidaci těchto typů požárů.

„Oheň poškodil transformátor a unikl olej. Výše škody byla předběžně vyčíslena na milión korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje,“ dodala Hacsiková. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám