Hlavní obsah

Babišův fond koupil už třetí kliniku na umělé oplodnění

Investiční fond Hartenberg Holding, který založil Andrej Babiš společně s bývalým investičním ředitelem Penty Jozefem Janovem, koupil klinické centrum Iscare. Klinika se zabývá reprodukční medicínou, léčbou obezity, chorobami zažívacího traktu či plastickou chirurgií. Transakci potvrdil Janov.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Již koncem května Hartenberg koupil firmy Reprofit International a GynCentrum, které také provozují kliniky v gynekologii a reprodukční medicíně. Fond v květnu také koupil podíly ve slovenských farmaceutických firmách Imunoglukan a Pleuran.

Většinovým majitelem Iscare I.V.F byl podle databáze Prodata ke konci roku 2011 podnikatel Tomáš Tamir Winterstein, který je zároveň předsedou představenstva zdravotnické firmy. Klinika podle svého webu působí jako nestátní zdravotnické zařízení od roku 1994. Od roku 2009 je součástí skupiny Iscare Group.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kellner investuje do léku na rakovinu

Fond Hartenberg, který Janov se současným ministrem financí a šéfem vládního hnutí ANO Babišem založili loni, disponuje asi pěti miliardami korun. Podle Janova se zaměřuje zejména na investiční příležitosti v Česku, Polsku, Rakousku a na Slovensku. Cílem mají být zejména dlouhodobější investice s horizontem pět a více let.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Do zdravotnictví investuje stále víc vlivných podnikatelů. Například skupina PPF Group nejbohatšího Čecha Petra Kellnera investovala do české firmy Sotio a francouzské biotechnologické firmy OriBase Pharma, obě se zabývají léčbou rakoviny.

Reklama

Související články

Daň z luxusu? Politiky čeká bitva

Vláda Bohuslava Sobotky se ve středu bude zabývat analýzou, kterou sepsali úředníci ministerstva financí a která doporučuje zaměřit se na lidi žijící si „nad...

Výběr článků

Načítám