Hlavní obsah

Babišův Agrofert může koupit firmu Farmtec, rozhodl ÚOHS

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše dostala zelenou ke koupi firmy Farmtec z Jistebnicka na Táborsku, která se zaměřuje na jednotlivé služby v oblasti zemědělského sektoru. Povolení vydal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodnutí ale zatím není pravomocné, uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miliardář a šéf potravinářského gigantu Andrej Babiš

Článek

Farmtec se mimo jiné zabývá projektováním a výstavbou budov pro zemědělství, dodávkami a montáží technologických zařízení pro chov skotu, prasat a drůbeže, dále dodávkami a montáží technologií a vybavením jímek a prodejem speciálních krmiv pro telata.

Podle Rafaje nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Antimonopolní úřad konstatoval, že aktivity Agrofertu a Farmtecu se překrývají pouze v oblasti maloobchodních dodávek krmiv a krmných směsí.

„Společnost Farmtec nicméně vyrábí odlišný typ produktů – mléčné krmné směsi pro telata – než společnost Agrofert,“ připomněl Rafaj.

S ohledem na v podstatě neexistující překryv činností spojujících se společností, na relativně nízké tržní podíly společnosti Farmtec a dostatečný počet alternativních dodavatelů tak vyloučil ÚOHS možné negativní dopady tohoto spojení.

Reklama

Výběr článků

Načítám