Hlavní obsah

Autobazary AAA Auto přestěhují sídlo z Nizozemska do Česka

Skupina autobazarů AAA Auto přesune po necelých 12 letech své sídlo z Nizozemska do České republiky. Přesun uskuteční formou mezinárodní fúze několika společností. Oznámila to v tiskové zprávě.

Článek

Společnost AAA AUTO Group N.V.  se sídlem v Nizozemsku, která byla původním emitentem akcií v roce 2007, v rámci fúze zanikne. Stejně tak zanikne dosavadní provozovatel hlavní činnosti AAA, akciová společnost AAA Auto. Obě společnosti se v rámci fúze spojí se společností Davena International. Ta se pak přejmenuje na AAA Auto International, a. s.

"K celému procesu dochází v rámci dokončení převzetí společnosti fondem soukromého kapitálu Abris Capital Partners, který na základě zákonného odkupu akcií v naší skupině získal již 100procentní podíl. Cílem je zjednodušení struktury skupiny a přesun sídla společnosti do země, kde je těžiště jejího podnikání, tedy do České republiky," uvedla generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová.

"Pro naše zákazníky, obchodní partnery, zaměstnance, dodavatele i odběratele se nic nemění, jde pouze o organizační změnu," dodala Topolová.

Skupina AAA Auto působí na trhu 23 let. Provozuje síť 36 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Loni prodala 63 600 aut a za dobu své existence obsloužila přes 1,6 miliónu zákazníků. Skupinu koncem roku 2014 převzal britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám