Hlavní obsah

Air France zvýší palivové příplatky až o šest eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská letecká společnost Air France zvýší od úterý 4. října palivové příplatky k letenkám. Na cesty po Francii vzroste příplatek o jedno euro, na lety po Evropě o dvě eura a na dálkové lety až o šest eur. Příplatek na krátké lety tak bude celkem 9 eur, na dlouhé už 44 eur.

Článek

Firma tvrdí, že pokud ceny klesnou pod 55 dolarů za barel a udrží se tu měsíc, tak toto navýšení zruší. To je však velmi nepravděpodobné, protože barel ropy se už měsíc pohybuje mezi 65 a 68 dolary.

Zvýšení se nebude týkat nizozemské letecké společnosti KLM, kterou Air France od loňska vlastní.

ČSA zvyšuje příplatek od října

Letecké společnost začaly palivový příplatek k letenkám zavádět loni. Už tehdy slibovaly, že pokud ceny ropy klesnou, zruší ho. To se ale nestalo, a a tak jej všechny postupně zvyšují.

České aerolinie to udělají od října, bude to už třetí zvýšení v tomto roce. Lidé cestující po Evropě přispějí na palivo už 12 eury (360 Kč), což je o tři eura více než doposud. Za dálkové lety vzroste příplatek dokonce o 10 eur na 38 eur (1140 Kč). [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám