Hlavní obsah

Air Bank v prvním pololetí stoupl zisk na 774 milionů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za prvních šest měsíců letošního roku vykázala čistý zisk 773,7 milionu korun. Meziročně byl zisk vyšší o 13 procent. Počet klientů poprvé překonal hranici 700 tisíc, informovala v pátek Air Bank.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počet klientů Air Bank meziročně stoupl o více než 82 tisíc, a na konci června tak měla 719 774 klientů. Počet běžných účtů se navýšil dokonce o 112 tisíc na 807 913. Také počet spořicích účtů vzrostl, a to o 12 procent na 461 072. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl na 105,2 miliardy korun.

Air Bank se dařilo navyšovat i objem rozpůjčovaných peněz, meziročně se objem úvěrů zvýšil o sedm procent na 47,5 miliardy korun. Nejen díky tomu stouply čisté výnosy očištěné o úvěrové ztráty meziročně o 19 procent na 1,7 miliardy korun. Správní a režijní náklady vzrostly o 12 procent na 777 milionů korun. Banka provozuje 35 poboček a necelé čtyři stovky bankomatů.

„Naši nabídku rozšiřujeme o nové služby. V pilotním režimu jsme například spustili investování do podílových fondů,“ řekl ředitel Air Bank Michal Strcula.

Air Bank patří mezi mladší tuzemské banky, licenci od ČNB získala v roce 2011. Skupina PPF, které banka patří, je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním akcionářem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Reklama

Související články

České spořitelně stoupl zisk

České spořitelně, největší tuzemské bance podle počtu klientů, vzrostl v pololetí konsolidovaný čistý zisk meziročně o 10,5 procenta na 8,7 miliardy korun....

Výběr článků

Načítám