Hlavní obsah

Air Bank klesl zisk na 281 milionů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Air Bank za první tři měsíce letošního roku vykázala čistý zisk 281 milionů korun. Meziročně byl zisk nižší o 12 procent. Vyplývá to z výsledků hospodaření, jež společnost oznámila ve středu.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Sídlo PPF v Dejvicích

Článek

Počet klientů banky meziročně stoupl o osm procent na 876 890. Běžných účtů přibylo devět procent na 999 369. Spořicích účtů ke konci března bylo 563 628, což rovněž představuje meziroční nárůst o devět procent.

Objem vkladů meziročně vzrostl o 17 % na 129,8 miliardy korun, objem úvěrů o dvě procenta na 59,3 miliardy korun. Celková bilanční suma Air Bank, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, vzrostla meziročně o 15 procent na 143,8 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 13 procent na 11,4 miliardy korun.

Moneta se spojí s Air Bank a částí Home Creditu, cena je 26 miliard korun

Ekonomika

Air Bank je součástí skupiny PPF. Společně s dalšími finančními společnostmi této skupiny – českým a slovenským Home Creditem a Benxy (Zonky) – by se Air Bank měla spojit s Monetou Money Bank.

Měla by tak vzniknout skupina Air Bank, v níž by Moneta měla 100 procent akcií. Současně by však Monetu ovládla skupina PPF s podílem 55,38 procenta. Dosud PPF vlastnila zhruba 28procentní podíl v Monetě. Realizace dohody je však podmíněna souhlasem akcionářů na červnové valné hromadě Monety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám