Hlavní obsah

Zraněného českého dobrovolníka z Ukrajiny převezli do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Ústřední vojenské nemocnice v Praze v pondělí odpoledne převezli zraněného českého medika, který působil jako dobrovolník na Ukrajině. Před dvěma týdny byl na Donbasu vážně zraněn šrapnelem.

Převoz medika do PrahyVideo: Aktu.cz

 
Článek

V pondělí byl do Prahy přepraven ze Lvova.

Šrapnel muže, který na Ukrajině působil jako medik pro organizaci Phoenix, těžce zranil během evakuace zraněných Ukrajinců.

Na konci března byl převezen do nemocnice v Kyjevě, transport do Česka kvůli vážnému stavu nepřipadal v úvahu.

Projekt Phoenix se věnuje pomoci v oblastech konfliktu již rok. „S každou misí naši dobrovolníci riskují zranění, nebo i život. Jsme si plně vědomi rizik, ale i toho, jak je naše pomoc potřebná,“ uvedla organizace.

Člen organizace pro Českou televizi dříve řekl, že zraněný muž je důležitou součástí týmu. „Jen za poslední výjezd on sám zachránil 25 lidí,“ popsal.

Na Ukrajině od začátku konfliktu loni v únoru padli dva Češi. Loni v červnu na Donbasu zemřel zřejmě po zásahu minometným granátem muž z Třebíče, na konci března pak další český dobrovolník, který bojoval na ukrajinské straně.

Černochová: Česko může Ukrajině posílat další vojenskou pomoc, budeme Pavla informovat

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám