Hlavní obsah

Zklamání pro známé tváře. Do Senátu se nedostal Herman ani Emmerová

Novinky, bad

To, že je člověk politický matador a známá tvář ještě neznamená, že uspěje ve volbách. Do Senátu se například nedostal exministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) či dosavadní senátorka a někdejší ministryně zdravotnictví Milada Emmerová (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Exministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL)

Článek

Herman v Chrudimi prohrál v souboji s Janem Teclem (za ODS). Herman ale do vysoké politiky znovu zamíří, protože by měl ve Sněmovně nahradit Jan Čižinského, který se chystá do pražské vlády.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 2. kola volby senátora – obvod č. 44 - Chrudim

Lékařka a někdejší ministryně zdravotnictví Milada Emmerová (ČSSD) svůj dosavadní mandát za Rokycany neobhájila, nahradí ji občanský demokrat Pavel Karpíšek.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výsledek 2. kola volby senátora – obvod č. 8 - Rokycany

Bělobrádka porazil Červíček

Zřejmě nejzajímavější souboj se odehrál v Náchodě, kde proti sobě stáli bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS) a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Oba dostali v prvním kole takřka stejný počet hlasů, v druhém kole byl úspěšnější Červíček, dostal 56,46 procenta.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 2. kola volby senátora – obvod č. 47 - Náchod

Dlouholetý starosta Teplic Jaroslav Kubera (ODS) své senátorské křeslo neopustí ani po letošních volbách. V senátu Kubera sedí už od roku 2000.

Drtivá porážka pro Michálka

Drtivou porážku zaznamenal dosavadní senátor za Prahu 2 Libor Michálek (Piráti). V souboji s loňským kandidátem na prezidenta Markem Hilšerem (MHS) získal pouhých dvacet procent hlasů a po šesti letech tak v Senátu končí.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 2. kola senátních voleb - obvod č. 26 - Praha 2

Michálkovi patrně uškodil i jeho úterní výrok, kterým svého soupeře pro druhé kolo vyzval, aby odstoupil z voleb. Odůvodnil to tím, že Hilšera podpořil v prezidentské volbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám