Hlavní obsah

Zimolovu kauzu si má vyřešit krajská organizace ČSSD

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejužší vedení ČSSD, politické grémium, si na páteční ranní jednání pozvalo jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu, aby vysvětlil aféru s rozdělování evropských dotací ve svém regionu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hejtman Jiří Zimola (ČSSD)

Článek

Špičky sociální demokracie po Zimolově výslechu vyzvaly členy strany k součinnosti s policií a míček přehodily na jihočeské oranžové.

„Politické grémium vyslechlo informaci hejtmana Zimoly, vyzvalo členy ČSSD k maximální součinnosti při policejním vyšetřování Regionálního operačního programu Jihozápad. K vyřešení vyzvalo jihočeskou krajskou organizaci ČSSD,“ sdělil v pátek přímo z jednání Právu jeden z členů vedení strany.

Výsledek jednání následně potvrdil místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Bývalý ředitel Úřadu regionální rady Jihozápad Jiří Trnka, který je obviněn z pletich při rozdělování evropských peněz pro Jihočeský a Plzeňský kraj, tvrdí, že po něm náměstek jihočeského hejtmana Petr Podhola (ČSSD) chtěl, aby při rozdělování dotací zvýhodnil konkrétní firmy, na čemž údajně měl mít zájem hejtman Zimola. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám