Hlavní obsah

Zima poprvé potrápila řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých horách už druhý den drobně sněží. Sníh ve čtvrtek ráno ve vyšších polohách komplikoval dopravu. Vzhledem ke státnímu svátku však není provoz příliš hustý.

Článek

V horských oblastech Jihočeského kraje v noci na čtvrtek místy připadlo až pět centimetrů sněhu. Silničáři vyjeli s posypovými vozy především do vyšších částí Šumavy na Prachaticku. Nejhorší situace byla na silnici I/4 u Kubovy Huti, kde uvízlo několik kamiónů. Ráno to řekl dispečer prachatické správy a údržby silnic. Vozovky v horských oblastech a podhůří Šumavy jsou proto sjízdné jen se zvýšenou opatrností, dodal.

Podle nepotvrzených informací uzavřely rozmary počasí na krátkou dobu i hraniční přechod Strážný na německé straně, řekl dispečer.

Některé horské silnice druhé a třetí třídy byly v Libereckém kraji ráno sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Především v Krkonoších komplikoval dopravu nový sníh, námraza a zhoršená viditelnost. Největší problémy se objevily v okolí Míseček, Lomnice nad Popelkou a ve stoupání na silnici mezi Libercem a Frýdlantem. Silničáři o tom informovali na svých internetových stránkách.

V Krkonoších se teplota pohybovala od minus pěti do plus dvou stupňů Celsia. Bylo oblačno, mrholilo a na mostech hrozil řidičům kvůli námraze smyk. Silničáři vozovky ošetřovali chemicky i klasickým posypem. Také ve vyšších polohách Jablonecka a Liberecka jízda na silnicích druhé a třetí třídy vyžadovala zvýšenou opatrnost.

Na silnicích ve vyšších polohách Rychnovska, zejména v Orlických horách, leží na silnicích vrstva rozbředlého sněhu. Řidiči by proto při jízdě měli být opatrní. Zvýšenou pozornost musí kvůli sněhovým přeháňkám věnovat jízdě také řidiči na Hlinecku a Moravskotřebovsku v Pardubickém kraji.

Ostatní silnice v Královéhradeckém a Pardubickém kraji jsou bez větších problémů sjízdné. Silnice prvních i nižších tříd jsou většinou holé a mokré. Teplota se ráno pohybovala od nuly do dvou stupňů Celsia, slabý mráz byl na Náchodsku, Rychnovsku, Hlinecku a Poličsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám