Hlavní obsah

Sněhová kalamita zastavila vlaky v Karlovarském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polámané stromy pod tíhou sněhu dnes ráno působily problémy na některých tratích v Karlovarském kraji. Provoz vlaků byl přerušen na trati z Františkových Lázní do Německa i na trati mezi Chebem a Luby u Chebu. Na webu o tom informovaly České dráhy.

Foto: HZS Karlovarský kraj

Popadané stromy na silnicích.

Článek

Na přerušených tratích je nasazena od 8.30 hodin autobusová doprava. ČHMÚ vydal v neděli ráno výstrahu před silným sněžením v Karlovarském kraji, která platí do 11 hodin. Na některých místech podle meteorologů sněží s intenzitou až tři centimetry sněhu za hodinu. „S proměnlivou intenzitou bude sněžit i v následujících hodinách,“ uvedl ČHMÚ.

Sníh v Karlovarském kraji padá zhruba od 400 metrů nad mořem, na horách už druhým dnem. Například na Klínovec se tak znovu vrátilo zimní počasí s několika centimetry čerstvého sněhu a sníh je i na silnicích. Silnice ve vyšších polohách nebo na vedlejších tazích mohou klouzat zejména v případě, pokud už řidiči přezuli na letní pneumatiky. Teploty byly ráno těsně pod bodem mrazu.

Foto: HZS Karlovarský kraj

Popadané stromy ze silnic odstraňují hasiči.

„Od půlnoci do deseti hodin dopoledne evidujeme pět desítek událostí, z toho 42 v souvislosti se sněžením. Ve všech případech se jedná o odstranění spadlých, prasklých či nahnutým stromů na silnici. Události jsou plošně po celém kraji. U událostí zatím neevidujeme žádné zranění,“ řekl Martin Kasal, mluvčí karlovarských hasičů.

Foto: HZS Karlovarský kraj

Popadané stromy ze silnic odstraňují hasiči

Lehce mrzne i v Plzeňském kraji, srážek je tam ale méně. V Jihočeském kraji jsou silnice na Šumavě vlhké nebo mokré, silničáři v ranních hodinách chemicky ošetřili silnice především na Prachaticku, v úseku od Strážného po Vimpersko, na Českokrumlovsku z Pasečné na Svatý Tomáš a v příhraničí kolem Přední Zvonkové.

Přesto by si řidiči měli dávat pozor zejména na vedlejších komunikacích, hlavně pokud mají už přezuto na letní pneumatiky. Noční teploty klesaly pod nulu, v ranních hodinách se pohybovaly mezi minus třemi stupni Celsia a plus jedním. Naopak v nižších polohách jsou silnice i suché.

Muž na zastávce nadýchal 4,5 promile. S téměř smrtelnou hodnotou skončil v českobudějovické nemocnici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám