Hlavní obsah

Muž na zastávce nadýchal 4,5 promile. S téměř smrtelnou hodnotou skončil v českobudějovické nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ležícího muže bez hnutí našli před několika dny na autobusové zastávce u českobudějovické nemocnice městští strážníci. Muž se vůbec nehýbal a strážníkům trvalo několik minut, než ho vzbudili. A nebylo divu. Provedená dechová zkouška totiž ukázala alarmující hodnotu téměř 4,5 promile.

Foto: Věra Školková

Strážníci našli opilce na zastávce MHD u nemocnice

Článek

Hlídka strážníků našla nehybného muže ležet na lavičce městské hromadné dopravy ve čtvrtek 18. dubna v půl desáté večer. Strážníky stálo dost úsilí, aby muže probudili. Muž téměř na nic nereagoval, nebyl schopen mluvit, natož sám vstát.

„Následně provedená orientační dechová zkouška na alkohol u něj ukázala naprosto šokující hodnotu 4,42 promile,“ řekla Věra Školková, mluvčí českobudějovické Městské policie s tím, že muži šlo o život a byl převezen záchrannou službou do českobudějovické nemocnice.

Podle lékařů je hodnota kolem pěti promile život ohrožující a jedná se o těžkou intoxikaci. Mimo jiné hrozí, že opilec vdechne zvratky a udusí se ve spánku.

V každé ruce půllitr, v žíle 2,64 promile a na kole šněroval ulicemi Brna

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám