Hlavní obsah

Zemřela poslankyně Jarmila Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve věku 57 let zemřela ve čtvrtek poslankyně ČSSD Jarmila Boháčková. Podlehla dlouhé nemoci. Informovalo o tom tiskové oddělení ČSSD. Ve Sněmovně by ji měl nahradit František Koníček.

Článek

Boháčková byla místopředsedkyní středočeské sociální demokracie, členkou sněmovního petičního výboru a výboru pro sociální politiku s zdravotnictví.

Podporovala Stanislava Grosse a nechtěla, aby odešel z funkce premiéra.

Pocházela z Kostelce nad Černými lesy, narodila se 18. července 1947 v Praze, byla vdaná a má dvě dcery.

Slib náhradníka asi už v úterý

Náhradníkem Boháčkové ve Sněmovně by měl být náměstek ministra práce a sociálních věcí František Koníček. Funkce náměstka ministra je ale s mandátem poslance neslučitelná. Koníček se proto bude muset rozhodnout, kterou funkci bude zastávat. Podle informací ze sekretariátu poslaneckého klubu ČSSD by se měl rozhodnout během několika dnů.

Pokud se Koníček rozhodne zůstat náměstkem, bude náhradníkem Boháčkové starostka Unhoště na Kladensku Lenka Mazuchová.

Náhradník Boháčkové se plnohodnotně ujme mandátu ve chvíli, kdy složí poslanecký slib. Očekává se, že náhradník nastoupí a složí slib v úvodu schůze dolní komory, která začne příští úterý.

Boháčková není prvním poslancem, který v tomto volebním období, jež začalo po volbách v roce 2002, zemřel. Už v září 2002 zesnul po vážné nemoci poslanec KSČM Josef Houzák, jehož nahradil stranický kolega Zdeněk Maršíček.

Počátkem loňského května se ze zdravotních důvodů vzdal mandátu Jiří Patočka z ODS, o týden později zemřel. Ve sněmovně ho nahradil Jozef Kochan, rovněž člen ODS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám