Hlavní obsah

Zeman se ostře pustil do propuštěných dívek. Nesetká se s nimi

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě unesené Češky, Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, se cestou autobusem přes nebezpečná kmenová území v Pákistánu dopustily hlouposti a svým jednáním způsobily starost nejen svým rodinám, ale i České republice. Prohlásil to v neděli na Frekvenci 1 prezident Miloš Zeman.

Zeman se ostře pustil do propuštěných dívekVideo: Frekvence 1

 
Článek

Hlava státu má z propuštění radost, podle svých slov se ale s unesenými dívkami setkat nechystá.

„To není Zikmund a Hanzelka, to je dvojice dívek, které jednaly velmi neprozřetelně. Neprospěly ČR, protože způsobily starosti sobě, svým rodinám, známým a přátelům a koneckonců i českému státu. Možná někdy rád přijmu v utajení ty, kdo se zasloužili o jejich osvobození,“ prohlásil Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

„Na dálku dívkám popřeji, aby už nikdy neopakovaly tu hloupost, které se dopustily, a všem, kteří se rozhodnou, že budou cestovat do nebezpečných zemí či oblastí, aby si to na příkladu těchto dívek rozmysleli,“ uvedl dále prezident.

Unesené Češky jsou na svobodě

Zeman upřesnil, že se o propuštění dívek dozvěděl před několika dny, do bezpečí se podle něj dostaly autobusem. Prezident dále prozradil, že jejich propuštění kladl na srdce pákistánskému velvyslanci v ČR.

„Jednou došlo na velmi ostrý rozhovor, to si nepřejte vědět, jaké výrazy jsem použil. Řekl jsem mu v angličtině: „Vaše tajná služba stojí za ... starou belu, proč 14 dní po únosu dívek unesli i guvernéra Balúčistánu. Jste podivná země,” dodal prezident s tím, že mu na to ambasador nic neřekl.

Anketa

Souhlasíte s tím, že se prezident nesetká s Češkami zachráněnými ze zajetí, protože se "dopustily hlouposti"?
Ano
92,9 %
Ne
7,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20369 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Češky unesené v Pákistánu jsou na svobodě

Dvě 27leté Češky - Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, které byly uneseny 13. března 2013 v Pákistánu, jsou na svobodě. Informovala o tom v sobotu ČT24...

Výběr článků

Načítám