Hlavní obsah

Zeman se na zabijačce sešel s bývalými ministry své vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se v sobotu v Hodoníně sešel s bývalými ministry svého kabinetu na zabíjačce. Někdejšího premiéra a kolegy pozval na svůj statek exministr zemědělství Jan Fencl.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman se zúčastnil zabijačky na statku exministra zemědělství ve své vládě Jana Fencla. Zleva Karel Březina, Petr Lachnit, Miroslav Grégr, Eduard Zeman, Ivan David, Miloš Zeman, Jan Fencl, Jan Kavan, Jaromír Schling a Jaroslav Bašta.

Článek

Do Hodonína za Fenclem jezdil Zeman už v minulosti a na tuto tradici navazuje i v době, kdy je prezidentem. Na Fenclově statku jej přivítali krátce po poledni, prezident dostal chleba se solí.

Posezení bývalých ministrů Zemanovy vlády bylo bez účasti novinářů. Bývalý kabinet dostal od Fencla naservírovaný guláš, zabijačkový ovar a další pochoutky.

V Hodoníně se sešli například bývalý ministr školství Eduard Zeman, ministr pro místní rozvoj Petr Lachnit, exministr průmyslu Miroslav Grégr a další někdejší politici. Většina z nich už skončila v politice před mnoha lety.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman s Janem Fenclem

Zemanova sociálně demokratická vláda vedla zemi čtyři roky od roku 1998 na základě takzvané opoziční smlouvy s ODS, která při hlasování o důvěře odešla ze Sněmovny. Zemanův sobotní hostitel v minulosti uvedl, že tato vláda byla 'první a poslední úspěšnou vládu ČSSD v historii země'.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman se zúčastnil tradiční zabijačky na Slováckém statku exministra zemědělství v Zemanově vládě Jana Fencla. Zleva Jaroslav Bašta, Miloš Zeman, Jan Fencl, Petr Lachnit a Karel Březina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám