Hlavní obsah

Zeman promluvil z nemocnice: Už jsem zcela normální. Fialovu vládu jmenuji co nejdříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v pátek v rozhovoru pro rádio Frekvence 1 potvrdil, že bude premiérem jmenovat Petra Fialu z ODS. Šéf hnutí ANO, Andrej Babiš podle něj nemá zájem být předsedou vlády. Prezident zároveň prohlásil, že se cítí mnohem lépe.

Miloš Zeman v rozhovoru pro Frekvenci 1Video: Frekvence 1

 
Článek

Se jmenováním Fialy premiérem podle Zemana nebude žádný problém. „Andrej Babiš, se kterým jsem mluvil, nemá zájem stát se premiérem. Nikdo s ním nechce jednat,” řekl Zeman v mimořádném prezidentském Press klubu Frekvence 1.

Podle svých slov udělá vše pro to, aby nová vláda dvou koalic vznikla co nejdříve.

Celý rozhovor s prezidentem Zemanem pro Frekvenci 1Video: Frekvence 1

Jmenování by mělo podle prezidenta proběhnout na zámku v Lánech namísto na Pražském hradě.

„To existenci a legitimitě vlády nijak nevadí,” odtušil Zeman.

Cítím se naprosto normálně

Ke svému zdravotnímu stavu Zeman uvedl, že se cítí „naprosto normálně” a již měsíc nekouří, přičemž důvodem hospitalizace bylo to, že mu „nechutná jíst a špatně tráví”.

Babiš mluvil se Zemanem. Je to ten starý dobrý pan prezident, řekl

Domácí

„Kroky, které tady udělali, vedly k tomu, že už jsem zcela normální,” uvedl s tím, že svůj prezidentský mandát hodlá dokončit.

„Předpokládám, že budu plnit svoje povinnosti rok a půl,” řekl prezident.

Poté prý jako „šťastný penzista” odejde do důchodu, přičemž doufá, že v té době již bude hotov bungalov, který si nechává stavět v Lánech.

Ke spekulacím ohledně zdravotního stavu Zeman uvedl, že  „lidská nenávist je téměř nekonečná, alespoň u některých osob”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám