Hlavní obsah

Zemanovi otevřením kanceláře pěkně zavařili, schodiště musel vyjít po svých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý prezident Miloš Zeman ve středu v pražských Dejvicích otevřel svou kancelář. Asistentku mu bude dělat manželka. Provoz kanceláře bude platit spolek Přátelé Miloše Zemana.

Zeman zahajuje činnost v nové kancelářiVideo: Novinky

 
Článek

Vzhledem k omezené mobilitě bývalé hlavy státu je s podivem, že cestou do kanceláře v Jaselské ulici, kde hodlá Zeman úřadovat jednou týdně, je třeba překonat schodiště.

Kancelář pronajímá skrze svou firmu pražské arcibiskupství. Zeman se v ní hodlá setkávat s přáteli, případně poskytovat mediální výstupy.

Aktivity Zemanova předchůdce Václava Klause zastřešuje Institut Václava Klause a život a dílo prvního novodobého prezidenta Václava Havla připomíná Knihovna Václava Havla.

Zeman se po konci ve funkci hlavy státu přestěhoval z lánského zámku do rodinného domu, který si v obci nechal postavit.

Zeman pobírá důchod a k tomu prezidentskou rentu ve výši 50 000 korun. Podle zákona má rovněž nárok na paušální náhradu ve výši 50 tisíc korun, která je určena zejména na nájem kanceláře či na odměnu asistenta.

Renta 50 tisíc, důchod 23 000 Kč. Budeme muset vyžít, postěžoval si Zeman

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám