Hlavní obsah

Zeman adoptuje Ovčáčka, Dalík uteče z vězení. Bookmakeři se baví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se závěrem roku vypsali bookmakeři českých sázkových kanceláří kurzy i na netradiční sázky. Fortuna například umožní lidem vsadit si v kurzu 1250:1, že prezident Miloš Zeman adoptuje svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. Méně výhodně, v kurzu 300:1, si lze u Tipsportu vsadit, že lobbista Marek Dalík, odsouzený v kauze nákupu transportérů Pandur, uteče z vězení. Vsadit si lze i na konec pěvecké kariéry Karla Gotta a jeho prezidentskou kandidaturu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman a jeho mluvčí Jiří Ovčáček

Článek

„Zejména domácí politická scéna je nepřebernou studnicí sázkařské inspirace. Stane se Andrej Babiš (ANO) předsedou vlády? Oznámí Karel Gott prezidentskou kandidaturu, Michal Horáček ji stáhne a Miloš Zeman řekne, že už kandidovat nechce?” nastiňuje hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Zatímco Babiše v roli premiéra vidí bookmakeři jako tutovku s kurzem 1,3:1, Gottovu prezidentskou kandidaturu ohodnotili kurzem 200:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nejslavnější český zpěvák Karel Gott.

Čeká Ovčáčka adopce? To spíš vyhazov

Na to, že Jiří Ovčáček skončí příští rok ve funkci mluvčího prezidenta, vypsala Fortuna kurz 5:1. Naopak velmi nepravděpodobné je, že by se stal novým ředitelem České televize (1000:1) nebo že by ho Zeman adoptoval (1250:1).

Fortuna nezapomněla jako tradičně poškádlit také konkurenci. Na to, že Tipsport bude mít nového majitele, vypsala kurz 68:1. Čínská skupina CEFC by mohla zase koupit Škodu Transportation (5:1), Tatru Trucks (4:1) nebo Unipetrol (20:1). Na to, že by odvolala Jaroslava Tvrdíka z funkce místopředsedy představenstva skupiny, je vypsán kurz 3:1.

Rozloučí se Gott koncertem na Strahově?

Ze sportovních událostí stojí za zmínku překonání světového rekordu Jarmily Kratochvílové na 800 metrů z roku 1983 (5:1) nebo to, že fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo uzavře registrované partnerství s mužem (25:1).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dalík nastupuje k výkonu trestu.

Tipsport stanovil kurzy například na to, že lobbista Marek Dalík uteče z vězení (300:1), Karel Gott oznámí konec kariéry a uspořádá závěrečný koncert na Strahově (20:1), českou miss bude zrzka (8:1) nebo že Babiš koupí TV Nova (50:1).

Z politických událostí vypsali bookmakeři Tipsportu kurzy třeba na to, že herečka Veronika Žilková bude jmenována ministryní kultury (100:1), premiér Bohuslav Sobotka rezignuje na post předsedy ČSSD (10:1) nebo že parlamentní volby vyhraje KSČM (100:1). Na to, že by začal platit zákaz konzumace tvrdého alkoholu v českých hospodách, je stanoven kurz 5000:1.

ANO vyhraje volby, TOP 09 neuspěje

„Z politických událostí bookmakeři považují za fakticky jisté, že domácí parlamentní volby vyhraje hnutí ANO (1,2:1). A za téměř stejnou tutovku považují i to, že strana protřelého politického matadora Miroslava Kalouska TOP 09 bude mít po volbách brány do Poslanecké sněmovny navždy zavřené (1,6:1),” doplnila mluvčí Chance Markéta Světlíková. Možnost, že by předsedu ODS Petra Fialu nahradil ve funkci Václav Klaus mladší, ohodnotili bookmakeři Chance kurzem 20:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ODS Petr Fiala s Václavem Klausem ml. na tiskové konferenci

Zatímco Fortuna má zmíněné události ve své nabídce už teď, Tipsport a dceřiná Chance s jejich zařazením zatím vyčkávají. Výjimkou je vítězství ANO v parlamentních volbách.

„Bookmakeři vybrali několik událostí a jejich pravděpodobnost ohodnotili kurzy. V nabídce se budou podle aktuálnosti objevovat, některé hned, některé až během roku,” dodal mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám