Hlavní obsah

Zeman 28. října na Hrad nedorazí. Prý toho má moc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezident Miloš Zeman se v sobotu 28. října nezúčastní slavnostního předávání státních vyznamenání ve Vladislavském sále na Pražském hradě. Pozvánku dostal, ale má prý jiné akce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Exprezident republiky Miloš Zeman.

Článek

„Zúčastním se dvou jiných akcí, které jsou spojeny s 28. říjnem. Jednu dělá Český svaz bojovníků za svobodu v TOP hotelu a druhou v Obecním domě pořádá Česko-izraelská obchodní komora,“ řekl CNN Prima News, která na jeho neúčast upozornila, exprezident Zeman.

Další bývalý prezident Václav Klaus na rozdíl od Zemana pozvánku přijal a ceremoniálu se zúčastní. Předtím podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky exprezident pronese projev na institutem uspořádaném shromáždění k uctění státního svátku před Obecním domem.

Letošní vyznamenání bude první, kterého se zhostí prezident Petr Pavel, jenž letos v březnu Zemana ve funkci vystřídal. Hrad žádné změny oproti předchozím letem neplánuje a předávání bude probíhat dle dosavadních zvyklostí.

Koho a kolik osobností Pavel vyznamená, není jasné.

Očekává se účast asi 700 pozvaných hostů ve Vladislavském sále a zhruba dva tisíce hostů bude na následné recepci ve Španělském sále Pražského hradu. Mezi pozvanými jsou jako každý rok politici, členové bezpečnostních sborů, zástupci armády, diplomatických sborů, justice, církevních institucí či veřejného života.

Zemanova nadace končí. Zavadil „práskl dveřmi“

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám