Hlavní obsah

Železného nechtějí na obrazovce. Potupně mu nabídli Černé ovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prosinci minulého roku oznámil moderátor České televize Jakub Železný, že potřebuje zdravotní pauzu a odchází z televizní obrazovky. Nyní oznámil, že je na tom lépe a rád by se vrátil. Tak snadné to ale asi nebude.

Foto: Petr Hloušek

Jakub Železný

Článek

Železný v minulém roce odešel nejprve z Událostí, komentářů a následně i z hlavní zpravodajské relace Události. Důvodem bylo zdraví, respektive duševní zatížení poté, co mu zemřel nejprve bratr, ve stejném období podle médií řešil také výchovu nezletilého syna s bývalou partnerkou. Veřejně se propíral i jeho dřívější incident na Václavském náměstí, kdy se dostal do potyčky s pražskými strážníky.

„Vteřina, kdy se dovíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. Pak zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se. J.,“ napsal Železný v březnu minulého roku k incidentu na svůj účet na síti X.

Zdravotní situace se nyní zlepšila a Železný by se rád vrátil zpět, uvádí server Blesk.cz. Zdá se ale, že v televizi to nevidí stejně. Jak uvedl zdroj z Kavčích hor, po jednání s vedením zpravodajství „jsou zatím všechny pozice před kamerou obsazené“.

Byla mu prý zatím nabídnuta jiná pozice mimo kameru, mohl by být dramaturgem pořadu Černé ovce, což ale podle zdroje Železný vnímá jako ponížení ze strany ČT.

„Jakub Železný je stále zaměstnancem České televize. Nyní se věnuje přípravě nových projektů a analýzám moderátorských výstupů,“ odpověděla na dotaz Blesku mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Železný končí s moderováním hlavních zpráv

Domácí

Po záběrech s Železným si na videa strážníků posvítí Úřad pro ochranu osobních údajů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám