Hlavní obsah

Zdravotními neduhy netrpím, oznámil Pavel po prohlídce v ÚVN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zvolený prezident Petr Pavel se v úterý podrobil celkové zdravotní prohlídce v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Ačkoliv výsledky vyšetření zveřejní až před inaugurací, již nyní oznámil, že podle všeho žádnými zdravotními neduhy netrpí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Článek

„Prozatím to vypadá, že žádnými zdravotními neduhy netrpím, takže věřím, že prezidentskou funkci budu vykonávat v plné síle,“ uvedl v úterý Pavel na Twitteru a připojil snímek z návštěvy nemocnice.

Budoucí prezident prověrku zdravotního stavu avizoval s tím, že v ÚVN absolvuje komplexní vyšetření.

Zdravotní stav současného prezidenta Miloše Zemana byl dlouhodobě terčem spekulací. Prezident připouštěl, že trpí neuropatií dolních končetin, kvůli níž je poslední roky odkázán na invalidní vozík, zatímco o cukrovce tvrdil, že „odešla“.

Na podzim roku 2021 byl Zeman dvakrát hospitalizován, přičemž podle vyjádření lékařů se nacházel ve vážném stavu. Za důvod hospitalizace označil následně nechutenství, ačkoliv člen jeho lékařského konzilia Pavel Pafko hovořil o onemocnění jater a nepřímo potvrdil, že prezident trpí cirhózou.

Výjimečně si můžu dát skleničku, přiznal Zeman

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám