Hlavní obsah

Zbraně odkládejte v předsálí Senátu, střílel si Kubera z Drymla

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výroky některých politiků o tom, že chodí ozbrojeni, se staly ve čtvrtek terčem vtipů známého šprýmaře Jaroslava Kubery (ODS), když se jal v Senátu diskutovat k novému trestnímu zákoníku. Prý by si měli politici dát pozor co říkají, aby to někoho nerozčílilo až ke střelbě.

Článek

"Moc bych prosil, aby buď nechávali krátké a dlouhé kulové zbraně ve svých kancelářích, nebo nám, pane předsedo, vaším prostřednictvím, alespoň oznámili, že jsou ozbrojeni,“ pravil Kubera.

Senátor tím narážel na případ kolegy Vladimíra Drymla (ČSSD), který v uplynulých dnech přiznal, že chodí ozbrojen.

Všem přítomným přitom bravurně předvedl, tentokrát v narážce na nedávný incident iráckého novináře při návštěvě amerického prezidenta George Bushe, že před botou se uhýbá snadněji, než před kulkou.

Předseda Senátu vzal žert vážně

Kuberovo žertování v první chvíli nepochopil šéf Senátu Přemysl Sobotka (ODS), který si jeho slova vyložil tak, že senátor navrhuje usnesení, podle kterého by senátoři byli povinni oznámit, že při pohybu v prostorách komory jsou ozbrojeni.

"Nechci se na ničem usnášet, prosím, aby mi vaším prostřednictvím sdělili, že tady mají právě 'devítku'. Pokud si ji nechají v kanceláři, je mi to jedno,“ vrátil zpět debatu k žertovnému tónu k úlevě všech přítomných Kubera.

Naopak bleskově zareagoval Dryml, který – byť nejmenován – vztáhnul Kuberův šťouchanec na sebe. Prý ale bouchačku do Senátu nenosí, neboť ví, co se sluší a patří. "Vím, že tady od vás mi přece žádné nebezpečí nehrozí. Já vám věřím,“ nechal se slyšet Dryml.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám