Hlavní obsah

Zástupkyní šéfa komunikace Hradu bude bývalá mluvčí ČT Blinková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupkyní ředitele odboru komunikace Kanceláře prezidenta republiky (KPR) se stane Karolína Blinková. KPR o tom informovala na síti X. Blinková v minulosti působila jako mluvčí České televize, z pozice odešla letos na podzim v souvislosti s koncem bývalého generálního ředitele Petra Dvořáka a nástupem Jana Součka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad

Článek

Ředitelem komunikace Hradu a prezidentovým mluvčím je od listopadu Vít Kolář, který v minulosti v České televizi rovněž působil.

V televizi naposledy vedl divizi korporátních vztahů, komunikace a obchodu. Odešel z ní rovněž v souvislosti s nástupem Součka jako nového generálního ředitele.

Blinková vystudovala Univerzitu Karlovu, následně působila v komunikační agentuře Crest. V České televizi pracovala na tiskovém oddělení od roku 2013, v roce 2017 se stala tiskovou mluvčí.

Mediální zastoupení prezidenta Petra Pavla se letos proměnilo. Markéta Řeháková, která Pavla provázela v kampani, nejprve letos v září skončila jako ředitelka hradní komunikace.

Zůstala ale mluvčí poté, co se obě funkce oddělily. O měsíc později však opustila i tuto pozici; Hrad tehdy uvedl, že poměr ukončí dohodou.

Náhrada za Řehákovou. Šéfem komunikace Hradu bude Vít Kolář

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám