Hlavní obsah

Zástupci Pirátů podle Bohemia Energy obléhali areál Horse Park, ti to odmítají

Zástupci Pirátské strany podle společnosti Bohemia Energy ve čtvrtek obléhali jezdecký Horse Park Kamenný Dvůr, který vlastní majitel firmy Jiří Písařík, zamezovali přístupu do areálu a sledovali jeho zaměstnance. V tiskovém prohlášení to v pátek uvedla mluvčí skupiny Bohemia Energy (BE) Hana Novotná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo společnosti Bohemia Energy v pobočce jejího zákaznického centra

Článek

Podle ní analytik Pirátů Janusz Konieczny začal také účelově šířit lživé informace o stěhování koní z tohoto areálu. Konieczny uvedl, že tvrzení firmy, která ukončila v říjnu činnost, je lež.

„Analytik Pirátů Janusz Konieczny se celý den dopouštěl stalkingu zaměstnanců a tlačil je k potvrzení svých lživých informací, přestože dostal jednoznačné odpovědi vyvracející jeho tvrzení. V těchto aktivitách pokračoval a šířil je do médií,“ uvedla dále Novotná.

Koně ustájené v areálu Horse Park Kamenný Dvůr jsou podle ní závodní koně. „Logicky proto jezdí na závodní soutěže v rámci ČR i zahraničí. To se se sportovními koňmi dělá. Kdy a kde budou koně závodit, je vždy předem plánováno s předstihem alespoň dvou měsíců,“ dodala mluvčí.

Novotná zároveň vyzvala, aby se zástupci Pirátské strany vyvarovali takto agresivního a nedůstojného chování. Konieczny označil tvrzení Bohemia Energy za lež.

„Jde o lež. Já ani moji kolegové jsme nebyli v jezdeckém areálu Horse Park. Skutečně s kolegy analytiky prověřujeme na základě podnětu, stejně jako policie či novináři, zdali se připravuje odvoz závodních koní jakožto forma vyvádění majetku. Nikoliv ale fyzicky v areálu,“ řekl v pátek Konieczny.

Vláda schválila kvůli Bohemia Energy hromadné žaloby

Domácí

Skupina Bohemia Energy ukončila činnost v polovině října a kolem 900 tisíc jejích odběratelů si musí hledat nového dodavatele energií. Dosud největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku to zdůvodnilo přetrvávajícím extrémním růstem energií na velkoobchodních trzích. „Je nutné, aby dodavatel musel být schopen pokrýt škodu, kterou nedodržením závazků způsobí. Takováto situace se již nesmí opakovat,“ uvedl pirátský expert na energetiku Petr Třešňák.

Reklama

Výběr článků

Načítám