Hlavní obsah

Zaplavené domy, nánosy bláta a vyvrácené stromy. Olomouckem se prohnaly bouřky

Právo, Petr Marek

Vyvrácené stromy, zaplavené domy, nánosy bláta z polí a ucpaná kanalizace. Tak vypadá situace v Olomouckém kraji po bouřkách, které se regionem prohnaly v noci na neděli. Hasiči evidují více než dvě desítky výjezdů, uvedl mluvčí Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomoucký kraj

V Přemyslovicích se voda prohnala i několika domácnostmi.

Článek

V několika obcích hasiči prováděli a stále zajišťují kontrolu kanálových vpustí, čištění od naplaveni či oplach komunikací.

„Většinou jde o větší problémy s naplaveným bahnem nejen na komunikacích. Týká se to především Doloplaz, Velkého Týnce a Přemyslovic. V těch se voda z polí a bahno prohnaly i do domácností. Společně s odčerpáváním vody jsme tam asistovali i při pomoci s vyklízením postižených objektů a ve spolupráci s místním starostou řešili i náhradní ubytování pro zasažené obyvatele,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomoucký kraj

V Nákle popadaly stromy na odstavená vozidla.

„V Přemyslovicích na Prostějovsku se voda s bahnem z polí prohnala i do domácností. Hasiči společně s odčerpáváním vody asistovali i při pomoci s vyklízením postižených objektů. Ve spolupráci s místním starostou bylo také řešeno náhradní ubytování pro zasažené obyvatele,“ uvedl Hošák.

Na Šumpersku a Olomoucku hasiči v deseti případech odstraňovali spadlé stromy ze silnic. „Například v Nákle u místní pískovny několika menších stromů spadlo na zaparkovaná vozidla a karavany. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, jsou pouze materiální škody,“ dodal Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám