Hlavní obsah

Celý protokol vlády je v karanténě

Novinky, ber, dan, rsk
Praha

Jeden z administrativních pracovníků Úřadu vlády má koronavirus. Nakažený neměl žádné klinické obtíže a nepřicházel do styku s členy vlády. Informaci Radiožurnálu Novinkám potvrdil mluvčí úřadu vlády Vladimír Vořechovský.

Foto: archiv Víkendu otevřených zahrad

Úřad vlády ČR

Článek

Pracovník protokolu úřadu vlády se nakazil koronavirem, všichni jeho kolegové museli do karantény. Právu informaci potvrdil premiér Andrej Babiš. „Ano, nemocný koronavirem je z protokolárního oddělení a v karanténě skončil celý protokol,“ sdělil Právu.

„Úřad vlády provádí pravidelné preventivní vyšetření svých zaměstnanců. V rámci této preventivní aktivity byl zachycen u jednoho administrativního pracovníka, který neměl žádné klinické obtíže, pozitivní výsledek,” sdělil ředitel odboru komunikace úřadu vlády Vladimír Vořechovský. Zaměstnanec podle něho nepřichází do styku s členy vlády.

Počty nakažených koronavirem nesedí. Proč?

Koronavirus

Babišovu první pracovní cestu po koronavirové pauze to proto neohrozí. Premiér se chystá do Polska na jednání premiérů zemí Visegrádské čtyřky. Na něm předá předsednictví Polsku.

Podle Vořechovského je ale karanténa protokolárního odboru úřadu vlády  před první premiérovou cestou těžká rána, protože protokol je pro premiéra důležitý, zvlášť při zahraničních cestách.

Babišovy plány se nezmění

„Situace je nepříjemná, ale jsme schopni se s tím krátkodobě vypořádat. V případě potřeby budeme s protokolem v telefonickém spojení,“ řekl Právu Vořechovský.

Podle informací Práva zhruba osmdesát pracovníků na Úřadu vlády pravidelně podstupuje zdravotní testy. Během posledního z nich test na koronavirus vyšel pozitivní u jednoho z pracovníků protokolu. Do povinné karantény tak musel nastoupit celý odbor, včetně jeho šéfky Barbory Loudové.

Na Karvinsku se bojí kolapsu zdravotní péče

Domácí

„Úřadem byla na základě pokynů hygienické stanice okamžitě přijata všechna potřebná opatření, nejbližším spolupracovníkům pozitivně testovaného byla nařízena karanténa,“ uvedl Vořechovský.

Vedle testování zaměstnanců od počátku epidemie úřad všem příchozím měří teplotu, přikazuje dezinfekci rukou a na dobrovolné bázi úřad své návštěvníky žádá o používání aplikace eRouška. Během posledních měsíců pracovala řada zaměstnanců Strakovy akademie z domu. Do normálního provozu se úřad vrátil k 1. červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám