Hlavní obsah

Žádný déšť a mírný vítr. Počasí hasičům v Hřensku nepomáhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí zatím hasičům při zvládání rozsáhlého požáru, který zuří v národním parku České Švýcarsko, nepomáhá. Meteorologové neočekávají v noci na středu žádné srážky, uvádí server Meteopress.cz. Fouká slabý, ojediněle mírný severní vítr. Právě vítr přináší kouř a prach z hořícího lesního terénu.

Foto: Novinky

Zásah hasičů v Českém Švýcarsku

Článek

„V noci neočekáváme srážky. Bude skoro jasno až polojasno, v Čechách místy oblačno. Teploty klesnou k 15 až 10 °C,“ uvádí server. Bouřka se srážkami se vyskytla kolem 21:30 pouze v jižních Čechách a šla přes Novohradské hory na východ.

V oblasti Hřenska by mělo pršet nejdříve v pátek. Množství srážek nelze zatím specifikovat, uvedl v úterý Český hydrometeorologický ústav.

Lesní požáry sužují také Německo, Itálii, Řecko, Slovinsko a Francii. Rozsáhlý lesní požár zuří v německé spolkové zemi Braniborsko. Situace nadále zůstává extrémně kritická i v Sasku.

Těžební stroje vytvářejí protipožární pásy

Domácí

Na severu Řecka šestým dnem hoří u národního parku Dadia, který patří k nejvýznamnějším v zemi. Zasahuje tam na 320 hasičů i armáda a také desítky dobrovolníků. Pomalu se daří dostat pod kontrolu požár na ostrově Lesbos.

Ve slovinské oblasti Kras, kde hoří už 12 dní, začalo pršet. Ve Francii se rozsáhlé lesní požáry podařilo zastavit v pondělí, ale hasiči stále ještě bojují s menšími ohnisky.

Šéf hasičů: Konec požáru v Českém Švýcarsku nelze predikovat, vše záleží na počasí

Domácí

Florencie musela v úterý dočasně přerušit provoz mezinárodního letiště kvůli lesnímu požáru, který propukl západně od města. Plameny se podle italských úřadů začaly šířit v lesní školce v obci Lastra a Signa a rychle pohltily i okolní porost, olivové háje, pole a lesy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám