Hlavní obsah

Za Pavlem na Hrad zamířil právník Pánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupracovníkem prezidenta Petra Pavla se stal právník Petr Pánek. Podle hlavy státu se bude v rámci prezidentské kanceláře věnovat právním otázkám. Pavel o Pánkově angažmá informoval v pondělí na Twitteru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Petr Pavel

Článek

„Věřím, že nám jako právní poradce pomůže obnovit důvěru k prezidentskému úřadu a vytvořit transparentní kancelář, kde je na prvním místě zájem občanů,“ uvedl prezident.

Pánek doposud působil jako partner v kanceláři White & Case, kde se věnoval akvizicím realit, restrukturalizacím či řešení sporů v oblasti kolektivního investování. Absolvent Univerzity Karlovy a Georgetown University ve Washingtonu DC je odborníkem na tuzemské a americké právo.

Ke své nové roli na Hradě uvedl, že jeho cílem je „vytvořit kancelář, která dodržuje zákony, je transparentní a moderní“.

Pavel v minulých týdnech představil řadu spolupracovníků. Mluvčí se stala Markéta Řeháková, kancléřkou Jana Vohralíková. Vojenskou kancelář Hradu vede Radek Hasala, zahraniční odbor Jaroslav Zajíček, protokol Tomáš Pernický a vnitropolitický odbor Tomáš Lebeda. Bezpečnostní ředitelkou hradní kanceláře je Mlada Princová. Šéfem Pavlových poradců se stal Tomáš Richter.

Pavel oznámil další spolupracovnici, na Hrad zamíří Princová z civilní rozvědky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám