Hlavní obsah

Vraťme zemi budoucnost. Piráti a STAN zahájili kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Piráti a hnutí STAN v úterý zahájili kampaň pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Lídrem koalice je šéf Pirátů Ivan Bartoš, kandidovat bude za Ústecký kraj. Předseda hnutí STAN Vít Rakušan se bude snažit získat voliče v kraji Středočeském.

Vraťme zemi budoucnost. Piráti a STAN zahájili kampaňVideo: ČTK

 
Článek

„Máme dost energie, mnoho zkušených lidí a mnoho plánů, jak vrátit naší zemi budoucnost,” uvedl ve středu Bartoš.

„Přicházíme s plánem na moderní a efektivní stát,“ doplnil Rakušan. Ten pak musí podle něj chránit nezpochybnitelné svobody a musí mít pochopení pro ty, kteří neměli v životě štěstí.

„Daň za Babiše”. Piráti rozjeli debatu o zvyšování daní

Domácí

Koalice stojí o lepší kvalitu českého vzdělávání, do kterého by mělo jít až pět procent HDP. „Výuka musí žáky bavit, musíme zmodernizovat její obsah,” nastínil Bartoš.

Dále chce koalice prosadit férovou reformu exekucí či nový trestní řád. Řídit zemi by měli také profesionálové. „Zajistíme důstojný život všem občanům, což pomůže lidem i ekonomice,” uvedl šéf Pirátů.

Veřejné finance do pořádku

Rakušan by si pak také přál, aby mělo Česko společnou vizi. „Chci, abychom žili naší sdílenou vizí a abychom věřili, že naše budoucnost má perspektivu,” řekl.

Koalice chce také dát do pořádku veřejné finance. „Ty jsou v katastrofálním stavu. Je nutné šetření na straně státu, a to nejen digitalizací,” sdělil pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík, lídr kandidátky v Pardubickém kraji.

„Musíme také udržet důchody či školství. Pokud to nepůjde jinak, půjdeme cestou zvýšení příjmů,” doplnil.

Pirát Wagenknecht o zvyšování daní: Zmínil komerční budovy i sladké nápoje

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám