Hlavní obsah

Za kousanec do ruky na Babišově mítinku v Domažlicích vymáhá žena po rivalce bolestné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Incidentem mezi dvěma ženami na mítinku Andreje Babiše před dvěma lety v Domažlicích se bude nakonec zabývat tamní soud. Sedmašedesátiletá Miloslava W. podala podle zjištění Novinek žalobu na o 20 let mladší Petru V., na které se domáhá za kousnutí do ruky bolestného ve výši 7,5 tisíce korun.

Foto: Novinky

Mítink Andreje Babiše

Článek

Ve věci bolestného už soud vydal příkaz k zaplacení požadované částky bez projednání žaloby. Proti tomu ale Petra V. podala odpor, takže soud musí případ projednat veřejně. Podle údajů z justiční databáze by se tak mělo stát příští měsíc.

Na předvolební shromáždění, které se konalo 30. června 2022 na náměstí v Domažlicích, přišli jak příznivci šéfa hnutí ANO, tak jeho odpůrci.

Během akce došlo k potyčce mezi oběma ženami, z nichž každá patřila do jiného tábora. Petra V., která chtěla vyjádřit nesouhlas vůči expremiérovi, začala pískat na píšťalku. To vyprovokovalo Miloslavu W., jež odpůrkyni píšťalku vzala a také ji udeřila do hlavy.

Žena na Babišově mítinku v Krumlově spáchala přestupek, míní policie

Krimi

Na videu, které na sociální síti zveřejnili svědci události, je vidět, že se mladší z žen zakousla své rivalce do ruky.

Obě ženy za nepřístojné chování už potrestali úřednicí v přestupkovém řízení pokutou.

Foto: Novinky

Své rivalce se Petra V. zakousla do předloktí

Miloslava W. úder do hlavy sokyně zdůvodňovala právě kousancem. „Mrzí mě to, nemělo se to stát. Udeřila jsem paní v sebeobraně, protože se mi silně zakousla do ruky, když jsem jí sebrala píšťalku. Hrozně to bolelo, byla to podvědomá reakce. Na ruce mám zánět a modřiny,“ reagovala bezprostředně po konfliktu žena, jejíž syn je členem ANO a v době konání mítinku působil ve funkci místostarosty Domažlic.

Šla mi po krku

Druhá aktérka to vidí jinak. „Paní se nechala strhnout emocemi, zaútočila na mě a šla mi po krku, proto jsem ji kousla,“ popsala Miloslava W., podle níž šlo o nutnou obranu.

„Jak mi pohybovala rukama před krkem, vnímala jsem to jako snahu mě uchopit do kravaty,“ vysvětlovala Petra V., která je přesvědčená, že pouze svobodně projevovala svůj nesouhlas s politikou hnutí ANO pískáním na píšťalku.

Oslovení právníci se shodli, že pokud nebyla Miloslava W. v pozici svolavatele shromáždění ani pořadatelské služby, neměla právo na sebe převzít úlohu ochránkyně veřejného pořádku a na Petru V. útočit. Musela si tak být velmi dobře vědoma toho, že napadená žena se může bránit a přitom útočnici zranit.

Kvůli zásahu na Babišově mítinku v Krumlově byli potrestáni dva policisté

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám