Hlavní obsah

Za ANO by do Senátu mohla kandidovat Marvanová

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Václav Lang

Hnutí ANO možná pošle do podzimních senátních voleb právničku Hanu Marvanovou, v komunálních volbách by zase mohla za hnutí kandidovat vdova po architektu Kaplickém Elišku Kaplicky. Ve středu to připustil předseda hnutí a ministr financí Andrej Babiš.

Foto: Petr Horník, Právo

Hana Marvanová

Článek

Marvanová, která dříve vedla dnes již zaniklou Unii svobody, v současnosti pracuje jako náměstkyně ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO). V podzimních volbách by ale mohla za hnutí kandidovat do Senátu.

„Ještě jsem s ní o tom nemluvil, ale určitě bychom byli rádi, kdyby kandidovala,“ připustil Babiš ve středu po jednání vlády.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hovoří se také o tom, že by kandidátkou pro komunální volby mohla být Eliška Kaplicky, vdova po zesnulém architektovi. „Myslím, že je to návrh naší organizace,“ uvedl Babiš.

Sestavování kandidátky by mohlo krystalizovat o víkendu, na kdy se vedení strany hodlá sejít se zástupci místních organizací a probrat s nimi mimo jiné proběhlou kampaň pro volby do Evropského parlamentu. Hnutí ANO sice ve volbách s 16,13 procenty zvítězilo, šéf Andrej Babiš ale neskrýval rozhořčení z toho, že místní organizace odflákly kampaň a raději se soustředily na nadcházející komunální volby.

Hnutí mělo mít původně v červnu volební sjezd, kvůli práci na kampani na něj ale nebyl čas. Proto se posune na podzim. „Snad v září, ale v červnu to nedáme,“ řekl Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám