Hlavní obsah

Wollner versus Fridrichová. ČT řeší spor moderátorů a nařčení z bossingu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co se na veřejnost dostala informace, že byl dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT Marek Wollner stažen z obrazovky kvůli prošetření údajného bossingu a sexuálnímu obtěžování, čelí nařčení z bossingu také jeho kolegyně a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová.

Foto: Česká televize

Marek Wollner

Článek

I tento podnět Česká televize prověřuje a vyhodnocuje, jak potvrdila mluvčí Karolina Blinková, byť ke stažení z obrazovky v případě Fridrichové nedošlo.

Podle serveru iDnes.cz stojí za jejím obviněním právě Wollner, s tím, že jde o reakci na jednání Fridrichové, která má naopak stát za podnětem na něj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nora Fridrichová

„Mám naprosto čisté svědomí,“ sdělila serveru Fridrichová, s tím, že ji situace mrzí a informace o podání na svou osobu má přímo od Wollnera. Ten záležitost vnímá jako podpásovou ránu od kolegyně, s níž spolupracuje mnoho let.

ČT přesunula prezidentskou superdebatu

Prezidentské volby

Server HlídacíPes.org již ve středu s odvoláním na právníka Tomáše Němečka uvedl, že právní kancelář obdržela výpovědi na Wollnerovo počínání od několika osob. Jejich obsahem je podle něj „popis sexuálního obtěžování a šikany“.

Informace o údajném Wollnerově bossingu, tedy šikaně pracovníka ze strany nadřízeného, a sexuálním nátlaku zveřejnila loni na webu inFAKTA bývalá reportérka pořadu Reportéři ČT Markéta Dobiášová.

Wollner se z obrazovky již jednou v minulosti stáhl. K tomuto kroku se v roce 2003 rozhodl po potyčce s bývalým generálním ředitelem Jiřím Balvínem.

Wollner na čas zmizí z obrazovky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám