Hlavní obsah

Vystrčil odchází z vedení ODS. Kvůli Hradu to prý není

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) nebude na lednovém volebním kongresu obhajovat funkci místopředsedy ODS. Právu řekl, že se chce více věnovat vedení horní komory a rodině.

Foto: Pavel Karban, Právo

Miloš Vystrčil

Článek

„Rozhodl jsem se tak proto, že se chci naplno věnovat práci předsedy Senátu. Čekají mě senátní volby a považuji za správné dát všechnu sílu a energii do nich,“ uvedl Vystrčil pro Právo. Senátorem je od roku 2010, obhajovat mandát za obvod Jihlava bude na podzim příštího roku už podruhé.

„Chci být také blíž regionu, mít víc času na manželku, vnoučata, přátele a příbuzné. Je to pro mě důležité. Třetí důvod je, že ODS po osmi letech práce zvítězila ve volbách, dílčí cíl se podařilo splnit. Tím, že uvolním jedno místo někomu novému, považuji za povzbuzení a progresivní prvek v rámci strany,“ řekl Vystrčil.

Blažek odmítl nařčení z nezákonného jednání

Domácí

Spekuluje se o tom, že na lednovém kongresu by měl po dohodě regionů zaujmout místopředsednické místo pražský kandidát Zdeněk Zajíček, který je předsedou klubu zastupitelů ODS na pražském magistrátu, a mluví se o něm jako o kandidátovi na primátora za občanské demokraty v komunálních volbách příští rok v říjnu.

Cestu na Hrad neřeší

Vystrčil odmítl, že by za jeho rozhodnutím stála také motivace kandidovat na prezidenta. „Tuto věc nyní neřeším. Pan prezident Miloš Zeman bude zřejmě fungovat až do konce svého volebního období,“ řekl Vystrčil. „Neznamená to, že z vedení ODS odcházím nadobro, v budoucnu se můžu vrátit,“ dodal.

Kongres ODS proběhne v polovině ledna v Praze, o jeho podobě rozhodne především epidemická situace. „Virtuální kongres určitě mít nebudeme,“ uvedl Vystrčil.

Bek: Se Zemanem jsme řešili české předsednictví v EU

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám