Hlavní obsah

Výbuch omezil dopravu v centru Prahy, MHD kolem Národního divadla nejezdí

Praha
Aktualizováno

Výbuch u Národní třídy v pondělí omezil dopravu v celé centrální části města. Policie dopoledne uzavřela jak samotné místo výbuchu, tak okolní ulice včetně frekventované křižovatky u Národní třídy a Smetanova, respektive Masarykova nábřeží. MHD se následně vrátila na své trasy, ale před půl čtvrtou se situace znovu zkomplikovala, protože v místě byl zjištěn únik plynu a provoz byl zastaven.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pohled na vyklizenou Národní třídu

Článek

Omezení dopravy oznámili zástupci magistrátu na tiskové konferenci s tím, u Národní třídy byl znovu zaznamenán únik plynu.

Podle předchozích informací zůstávaly pro individuální dopravu uzavřeny ulice Divadelní, Krocínova a ve směru na Staroměstskou u Smetanova nábřeží.

Kvůli výbuchu byly dopoledne omezeny tramvajové linky 17,18, 6 ,9 a 22,  které byly vedeny po objížďkách, což na nich způsobovalo problémy, neboť byly přetížené. Bude-li opětovná uzavírka trvat déle, situace se může v odpolední dopravní špičce znovu komplikovat.

Po 13. hodině policie pustila tramvaje na jejich obvyklé trasy s tím, že ve směru na Újezd a Staroměstskou nezastavují v zastávce Národní divadlo. V opačném směru je zastávka v provozu, informoval Novinky mluvčí DPP Petr Vorlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám