Hlavní obsah

Světová média informují o explozi v Praze

O výbuchu v Praze okamžitě informovala světová média, záběry z místa výbuchu přinesla televize SkyNews, která měla explozi jako hlavní zprávu. Podobně o neštěstí v centru Prahy informovaly webové stránky německého deníku Bild nebo týdeníku Der Spiegel.

Foto: Novinky s použitím zpravodajských serverů

Článek

Bild v článku Desítky zraněných po výbuchu v Praze uvedl nejen aktuální bilanci až 55 raněných, ale také to, že výbuch byl tak silný, že vyrazil i okna oblíbené kavárny Slavie.

Podobné informace přinesl i rakouský Kurier v článku Silná exploze otřásla pražským Starým Městem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry agentury Reuters z okolí místa výbuchu v Praze Video: Reuters

Všechna média uvedla, že se místo výbuchu nachází poblíž Národního divadla. Podle SkyNews byla rána tak silná, že byla slyšet na míli daleko na Pražském hradě, který je na druhém břehu Vltavy.

Pozornost  média věnovala také tomu, že v budově sídlila Mezinárodní asociace leteckých dopravců. (IATA).

Daily Mail napsal s odvoláním na záchranáře, že někteří lidé mohou být uvězněni pod troskami. Zpráva se objevila i na zpravodajském serveru BBC, kde se stala jednou z nejčtenějších.

Mimořádnou pozornost věnovala výbuchu v Praze ruská média. Všechny místní tiskové agentury s odvoláním na údaje ruského velvyslanectví oznámily, že mezi zraněnými podle prvních informací nejsou žádní turisté z Ruska.

"Byl to doopravdy jen plyn?" ptá se dramaticky v titulku Moskovskij komsomolec a dodává, že výbuch byl slyšet po celém městě. "Kriminální verze incidentu se nevylučuje, záchranáři pro všechny případy vypnuli plyn ve všech okolních budovách," napsal server Newsru.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám