Hlavní obsah

Vrcholí boj o křeslo šéfa ČT v Brně

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sedm finalistů, z nichž pět jsou současní zaměstnanci studia ČT v Brně, se 6. října utká ve druhém kole výběrového řízení na to, kdo z nich usedne na místa šéfa tohoto studia.

Foto: Adam Halmosi
Článek

Ačkoli Česká televize ústy svého mluvčího Richarda Klatovského před několika dny prohlásila, že nebude kolem tohoto konkursu nic zveřejňovat, generální ředitel ČT Jiří Janeček se na středečním jednání Rady ČT rozhodl jména finalistů oznámit.

Jsou jimi stávající šéf programu studia Brno Jiří Florián, dále majitel reklamní agentury Mars Vítězslav Kopřiva, který se stal známý skandálním billboardem Dášenka. Třetím je současný pověřený ředitel studia Radomír Kos, čtvrtou Marie Kučerová, jež je v Brně šéfdramaturgyní hudebního a divadelního vysílání.

Dalšími zaměstnanci studia ČT Brno, kteří mají šanci, jsou Jan Lederer, současný pověřený šéf výroby, a Petr Tomíček, editor pořadu Toulavá kamera. Mezi finalisty se dostal i bývalý produkční ČT a TV Nova, nyní soukromý producent Ivan Štefka.

Pětičlenná výběrová komise, v níž jsou kromě psychologa, pracovníků z médií, ředitele Vyšší školy publicistiky, navrhne Janečkovi tři jména a ten si z nich podle svých slov, která řekl ve středu na jednání rady, "jedno vybere".

Reklama

Výběr článků

Načítám