Hlavní obsah

Volného a Roznera za jejich výroky opět stíhá policie. Už je nechrání imunita

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie začala znovu stíhat bývalé poslance Lubomíra Volného (Volný blok) a Miloslava Roznera (SPD). Učinila tak poté, co se ve volbách nedostali opět do Poslanecké sněmovny a přišli tak o imunitu, informovala v pátek Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Lubomír Volný před jednáním mandátového a imunitního výboru

Článek

„Trestní stíhání bude pokračovat,” řekl ČT mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík s tím, že neobhájením poslaneckého mandátu v nedávných parlamentních volbách přišli o imunitu.

Volný přirovnával očkování k Mengeleho pokusům. Podporovatelé mu viseli na rtech

Parlamentní volby

Policie podezírá Volného ze šíření poplašné zprávy. V jednom ze svých mnoha příspěvků na sociálních sítích obhajujících použití parazitálního léku Ivermectin k léčbě covidu uvedl, že se chystá spiknutí s cílem diskreditace léku.

„Podle mých informaci se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat,” napsat tehdy Volný.

V návaznosti na to policisté v březnu uvedli, že si Volného předvolají k výslechu, v květnu pak požádali Poslaneckou sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání. Ačkoliv to mandátový a imunitní výbor doporučil, poslanci to už nestihli na plénu projednat.

Rozner může mít problém kvůli táboru v Letech

Bývalého poslance SPD Miloslava Roznera, kterému stejně jako Volnému voliči nedopřáli na začátku října návrat do dolní komory parlamentu, chtěla policie stíhat již před dvěma lety kvůli jeho výrokům o někdejším romském koncentračním táboře v Letech u Písku.

Rozner tábor označil za „neexistující pseudokoncentrák”, když kritizoval záměr tehdejší vlády složené z ANO, ČSSD a KDU-ČSL odkoupit vepřín, který stojí v místě tábora.

Policie na poslance Roznera nemůže, Sněmovna ho nevydala

Domácí

Následně tvrdil, že jeho slova neměla zpochybnit utrpení lidí v táboře za druhé světové války, ale mířila na vynaložení obrovských a nepřiměřených financí na vybudování památníku obětem.

Poslanci Roznera tehdy odmítli k trestnímu stíhání vydat. Nyní již policii nic nebrání. Exposlance SPD podezřívají z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám