Hlavní obsah

Vojtěch: Kontrola poukázala na potenciální střet zájmů, Arenberger ho vyřešil

Praha

Kontrola ministerstva zdravotnictví podle ministra Adama Vojtěcha (za ANO) neukázala ve vinohradské nemocnici žádná pochybení. Výsledky kontroly ministerstva financí podle něj sice upozornily na potenciální střet zájmů ředitele a bývalého ministra zdravotnictví Petra Arenbergera, když pronajímal nemocnici vlastní sklad na Mělnicku jako archiv, pronájem však kvůli tomu bude ukončen.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Pokud jde o kontrolu ministerstva financí, tam jsem obdržel výsledky a na jejich základě i pan ředitel Arenberger učinil kroky tak, aby byly vypořádány nálezy, které poukazují na potenciální střet zájmů, pokud jde o pronájem archivu pro nemocnici,” uvedl ministr. Podle něj ředitel aktivně přišel s tím, že nájem bude ukončen.

V tuto chvíli je podle Vojtěcha stále úhrada za pronájem jedna koruna měsíčně.

Vojtěch nechá Arenbergera v čele vinohradské nemocnice. Počká na výsledek kontroly

Domácí

Arenberger k tomu uvedl, že se nechal přesvědčit právníky, že to není žádný problém. Přestože měl sám pochybnosti, že to nevypadá dobře.

Pronájem byla jedna z kauz, kterou se média kolem tehdejšího ministra Arenbergera zabývala. Z postu ministra odešel v květnu kvůli mediálnímu tlaku, po něm se vrátil do funkce Vojtěch a Arenberger se znovu ujal řízení vinohradské nemocnice.

Arenberger je také jediným ředitelem fakultní nemocnice, který nemá bezpečnostní prověrku. Vojtěch po svém nástupu trval na tom, aby o ni požádal, což učinil.

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám