Hlavní obsah

Vodohospodáři snížili odtok z Lipna, Krumlov je bezpečně na druhém stupni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Lipenská nádrž by měla mít dostatečné rezervy na další srážky. V minulých dnech odpouštělo Povodí Vltavy z přehrady až 89 kubíků vody za vteřinu, v neděli pak už pouze 74. Hladina Vltavy klesla v Českém Krumlově na druhý povodňový stupeň.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Hladina Vltavy kolísala v minulých dnech v Krumlově mezi druhým a třetím stupněm

Článek

Novinkám to řekl mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán. „Uvolnili jsme retenční prostor v nádrži Lipno tak, aby byla připravená na další tání sněhu nebo srážky,“ uvedl. Upozornil, že odtok je necelých 74 kubíků za vteřinu.

„Tedy o patnáct méně než v minulých dnech. Podmínky jsou příznivé i do dalších dní,“ doplnil mluvčí Povodí Vltavy.

Vltava v Českém Krumlově kulminovala na třetím stupni

Domácí

Ještě v sobotu večer dosahovala hladina Vltavy v Českém Krumlově 221 centimetrů na třetím stupni, v neděli dopoledne pak byla ve druhém stupni na 208 centimetrech. Mezi druhým a třetím stupněm kolísala v podstatě už od vánočních svátků.

„Situace ve městě je klidná. Po dalších informacích od vodohospodářů začneme organizovat čisticí práce na místech, kde se řeka vylila a kde se usadilo bláto,“ ujistil starosta Českého Krumlova Alexandr Nogrády (ANO).

Doplnil, že řeka v minulých dnech napáchala ve městě jen minimální škody. Dostala se například do několika sklepů.

Lipenská víla je zatopená po stehna. Povodně už nehrozí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám