Hlavní obsah

Vláda kvůli koronaviru zakázala přímé lety z Číny

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Od neděle přestanou létat přímé linky mezi Čínou a Českou republikou. Na pondělním jednání o tom rozhodla vláda, která tak chce omezit hrozbu rozšíření koronaviru. Z Číny do Česka létá týdně deset spojů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Ta situace to vyžaduje,” řekl ještě před jednáním vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Lety by měly přestat létat tento týden v neděli 9. února. Na jak dlouho bude zákaz platit, není jasné.

Češi z Číny dorazili do vlasti. Část jejich spolucestujících měla příznaky nákazy

Domácí

„Zatím je to na dobu neurčitou. Tu situaci budeme vyhodnocovat. Předpokládáme, že je to dočasné, můžeme se bavit o řádu měsíců, uvidíme, jak se ta infekce bude dále vyvíjet, kdy bude kulminovat a jak se s ní Číně bude dařit bojovat,“ řekl Vojtěch před pondělním jednání kabinetu.

Z Číny do Prahy létá týdně 10 přímých linek, provozují je tři čínské aerolinie, uvedl Vojtěch. Pravidelné linky do Číny už v minulých dnech dočasně přerušily třeba aerolinky British Airways, Air France či Lufthansa.

Počet lidí, kteří se nakazili koronavirem, už přesáhl 17 tisíc. Nemoci podlehlo přes 360 lidí. V Česku bylo na koronavirus testováno 38 lidí, všechny byly doposud negativní.

Během pondělka budou vyšetřeni evakuovaní Češi, kteří z Číny do vlasti přiletěli po nedělní půlnoci. „Jsou v karanténě na Bulovce, večer bychom měli znát výsledky,“ podotkl ministr.

Reklama

Výběr článků

Načítám