Hlavní obsah

Vláda se zpřísněním čeká na opozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle končícího ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) bude kabinet v demisi čekat se zpřísněním opatřením na stanovisko budoucích vládních stran, tedy nynější opozici. V pátek to řekl po jednání resortu zdravotnictví s AntiCovid týmem budoucí vládní koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a PirSTAN.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Řešili jsme také otázku zpřísnění režimu OTN. Vyměnili jsme si pohledy na tuto problematiku s tím, že čekáme písemné stanovisko AntiCovid týmu, které tam padlo. Máme přislíbeno, že ho dostaneme nejpozději do zítřka,” řekl na tiskové konferenci.

Musíme se chytit za ruce a mít společné stanovisko, řekl Vojtěch

Domácí

Opatření by měla vycházet z návrhu čtvrtečního jednání Rady vlády pro zdravotní rizika, která se podle informací Novinek shodla na tom přistoupit k opatřením například po vzoru Rakouska a německého Berlína, kde lidem již pouze negativní test ke vstupu do veřejných prostor nestačí.

Tisková konference po jednání vlády o zpřísnění opatření

Koronavirus

Od konce listopadu by proto neočkovaní měli mít zamezený přístup de facto do všech veřejných prostor vyjma ubytovacích zařízení.

Zatím není jasné, jak se budou aplikovat případné výjimky.

Reklama

Výběr článků

Načítám