Hlavní obsah

Vláda schválila plán obnovy památek v Terezíně a Josefově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda ve středu schválila plán obnovy a rozvoje pevnostních měst Terezín a Josefov. Na záchranu nejvíce chátrajících objektů půjde v příštích pěti letech až 1,73 miliardy korun z havarijního fondu ministerstva kultury a rozpočtů krajů a měst. Další až 1,2 miliardy bude v letech 2024 až 2033 směřovat na údržbu a obnovu také dalších staveb z programu, který připravuje s kraji ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

V Terezíně na Litoměřicku se v lednu zřítila další část Žižkových kasáren

Článek

„Peníze ze stávajícího havarijního programu na opravy památek ministerstva kultury i z nového programu MMR by měly být k dispozici už v příštím roce,“ řekl po jednání kabinetu ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

Doplnil, že podle zástupců obou měst se již pracuje na projektové dokumentaci. Plánují se první úpravy u šesti vytipovaných objektů, čtyř v Terezíně a dvou v Josefově, kde by přibližně v polovině příštího roku měly začít sanační práce.

Následně je podle Bartoše důležité hledat pro každou budovu v pevnosti nějaký budoucí život.

V Terezíně se zřítila další část Žižkových kasáren

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám