Hlavní obsah

Ve vsi na Lounsku je v ČSSD každý třetí člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libčeves

V Libčevsi na Lounsku je podle statistik sociálních demokratů každý třetí obyvatel členem jejich strany. Nový šéf ústecké ČSSD Arno Fišera to chce změnit a požaduje, aby se lidé přeregistrovali. Fišera předpokládá, že mezi členy jsou černé duše, které do strany přilákalo bývalé krajské vedení v čele s Petrem Bendou.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Arno Fišera

Článek

Libčeves má 900 obyvatel, z toho 800 dospělých, a 260 z nich má členství v ČSSD. "Spojitost s bývalým předsedou Petrem Bendou je zřejmá," řekl v neděli Fišera.

Vesnice má třetí největší buňku v kraji hned za Teplicemi a Mostem a předběhla mnohem větší města.

"Ten proud začal v roce 2006, tedy pod jeho (Bendovým)vedením. A pan (tehdejší předseda ČSSD Jiří) Paroubek tehdy ještě říkal, že je dobře, když do strany hromadně vstupují Romové," dodal Fišera.

Fišera se v sobotu stal novým šéfem krajské organizace strany. Byl jediným kandidátem. Petr Benda nakonec do klání nešel, protože bylo podle postojů delegátů jasné, že by nezvítězil. [celá zpráva]

Kontroly na celém Lounsku

Získávání černých duší, tzv. velrybaření spočívá v tom, že jedna ze zájmových skupin ve straně si shání členy, kteří za úplatu chodí na jednání ČSSD a prosazují názory oné zájmové skupiny.

Místopředseda libčeveské buňky Kamil Ferenc popřel, že by šlo o nábor černých duší. V místní ČSSD jsou podle něj i lidé z okolních vesnic, protože Libčeves je střediskovou obcí.

Přeregistrace členů by měla proběhnout na celém Lounsku. Členové, kteří mají o stranu opravdový zájem se tak oddělí od těch, kteří dostali přihlášku k podpisu výměnou za nějakou úplatu a strana je ve skutečnosti vůbec nezajímala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám