Hlavní obsah

Ve Sněmovně skončila ředitelka odboru komunikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem března po roce končí ředitelka odboru médií a marketingu Poslanecké sněmovny Monika Ryšavá. Vedení Kanceláře Sněmovny jí neprodloužilo smlouvu, ačkoliv o to sama stála. Odbor nyní dočasně do výběru nového ředitele povede vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jednání Sněmovny. Ilustrační foto

Článek

„Mrzí mě, že nebudu moci pokračovat v realizaci své vize a strategie. Doufám, že jste nový pohled, který jsem se snažila do tohoto konzervativního prostředí vnést, vnímali příznivě,“ napsala Ryšavá v e-mailu, který rozeslala do redakcí.

„Vaše role při budování transparentnosti a důvěry společnosti v demokratické instituce je nezastupitelná. I s tímto vědomím jsem se snažila k vám novinářům přistupovat. Bylo pro mě důležité, abyste se ve Sněmovně cítili příjemně, měli snadný a rychlý přístup k informacím a bylo pro vás vytvořeno profesionální zázemí, které je nezbytné pro vaši práci,“ dodala směrem k novinářům.

Plíšek nechtěl důvody k ukončení poměru Ryšavé vysvětlovat s tím, že personální změny nekomentuje. „Platí však, že paní Ryšavé po roce skončila smlouva, já jsem se ji rozhodl neprodlužovat,“ sdělil Novinkám a Právu. „Do výběru nového ředitele jsem dočasně pověřen řízením odboru,“ upřesnil.

„Smlouva byla uzavřena na dobu určitou, na dobu jednoho roku. Nebyla prodloužena. Pracovněprávní vztahy mi nepřísluší komentovat,“ dodala k tomu mluvčí Sněmovny Martina Lustigová.

Mediální odbor doznal v posledních letech změn. Skončil tam i dlouholetý bývalý ředitel odboru Roman Žamboch a pracovník odboru Michael Nekula.

Je čas změnit sněmovní pravidla, myslí si Černochová

PoliTalk

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám