Hlavní obsah

Ve Sněmovně se po hlasování o nouzovém stavu bučelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Poslanecké sněmovně se ve čtvrtek bučelo, když poslanec KDU-ČSL Marek Výborný upozornil poslance ANO, že nechápe, proč nepodpoří usnesení, které vyzývá veřejnost, aby dodržovala opatření.

Poslanci bušili do stolů a bučeliVideo: psp.cz

 
Článek

„Kolegové a kolegyně z poslaneckého klubu ANO, já respektuji, že nepodpoříte usnesení, kterým opozice k něčemu vyzývá vládu. Ale pokud je tu usnesení, které je prosbou veřejnosti k tomu, aby se se chovala zodpovědně a ohleduplně (nesouhlasný povyk poslanců - pozn. red.)... Vzkazujete lidem: Chovejte se jako banda v Teplicích,” prohlásil Výborný.

Odkazoval tím na lednovou akci v hotelu v Teplicích, při které došlo k porušení platných opatření. Oslavy narozenin politického podnikatele Petra Bendy se účastnil mimo jiné tehdejší poslanec ANO a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička, expremiér Jiří Paroubek nebo krajský policejní šéf Vladislav Husák.

Výborného proslov vzbudil nevoli mezi poslanci, část s nich bučela, někteří tloukli do stolu.

Sněmovna neprodloužila nouzový stav

Domácí

Ve čtvrtek večer Sněmovna neprodloužila nouzový stav, skončí tak po čtyřech měsících v neděli 14. února. Komunisté, kteří dosud hlasovali s vládou, jí tentokrát souhlas nedali, stejně jako opoziční strany.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) varoval, že bez nouzového stavu se do dvou týdnů naplní většina nemocnic, do škol nepůjdou žádné děti a okolní země se nás začnou bát.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Poslanec Marek Výborný (KDU-ČSL) v Poslanecké sněmovně

Reklama

Výběr článků

Načítám