Hlavní obsah

Vánočním hitem v Británii má být letos tančící Barbie a Cyberman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tančící Barbie a Cyberman, postavička z kultovního seriálu BBC Doctor Who, to jsou hračky, které by před Vánocemi neměly chybět na pultech britských obchodů. Podle odhadů zástupců britské asociace obchodníků s hračkami budou právě tyto dvě hračky v letošním roce největším předvánočním hitem.

Článek

Na seznamu největších předvánočních hitů však nechybí ani dárky spojené s oblíbenými hollywoodskými filmy. Letos je to hlavně animovaný hit Auta a Piráti z Karibiku. Klasikou zůstává logická stolní hra Trivial Pursuit. Principem hry je odpovídání na otázky z různých tematických oblastí, jako je věda, místa a lidé, historie či umění.

Britský trh s hračkami je s obratem 2,1 miliardy liber (87,6 miliardy Kč) třetím největším na světě za Spojenými státy a Japonskem. V letošním roce již vzrostl o šest procent. Vánoce jsou však vždy hlavní sezonou pro obchodníky a na celoročních tržbách se podílejí až 50 procenty.

Mezi desítku nejoblíbenějších hraček obchodníci nezařadili hračku Tickle Me Elmo od Mattela. Oblíbená postavička ze seriálu Sezame, otevři se, která po doteku dostává záchvaty smíchu, je velmi oblíbená v USA. V Británii byla tato hračka právě uvedena na trh a zásoby zde zatím nejsou dostatečné. Podle zástupců asociace obchodníci nechtějí zatím dělat této hračce reklamu, protože kvůli nízkým zásobám není jisté, zda by ji byli rodiče schopni dětem obstarat.

Mezi nejoblíbenější hračky se dostal také Butterscotch firmy Hasbro. To je interaktivní shetlandský poník v životní velikosti, který řehtá, hýbe ocasem a okusuje mrkev, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám