Hlavní obsah

V průběhu týdne dorazí do Česka tropy

Novinky, jas

Zkraje prázdninového týdne se dočkáme postupného nárůstu teplot až k hodnotám přes 30 stupňů Celsia. Převládat bude jasná obloha a srážek se dočkáme až v závěru týdne z lokálních bouřek, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Od úterý bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše od jihozápadu. „V úvodu dne bude více oblačnosti, postupně se dočkáme polojasné oblohy. Na horách se mohou objevovat přeháňky. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni,“ uvedla Honsová.

Pod vlivem tlakové výše bude počasí u nás rovněž ve středu. Převládat bude jasno či polojasno s teplotami v intervalu 24 až 28 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od čtvrtka bude počasí pod vlivem tlakové výše se středem nad Skandinávií, která bude ovlivňovat jeho charakter až do konce týdne. Převládat bude jasno či skoro jasno s teplotami mezi 26 a 30 stupni.

Prakticky totožný charakter si počasí udrží i v pátek. Na horách se ojediněle mohou objevovat bouřky a odpolední maxima vystoupají na 27 až 31 stupňů.

Počasí s minimem oblačnosti vydrží i po oba víkendové dny. Teploty budou stoupat na 29 až 33 stupňů. V sobotu očekávají meteorologové bouřky v horských oblastech, v neděli se mohou objevovat i v nížinách.

Přechodné ochlazení by měla přinést až studená fronta, která se bude přes naše území přesouvat patrně v noci z pondělí na úterý.

Anketa

Vadí vám teploty nad 30 stupňů Celsia?
ano
66,4 %
ne
33,6 %
Celkem hlasovalo 3644 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám