Hlavní obsah

V příštím týdnu se ochladí, zbytek srpna budou teploty kolem 23 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpověď počasí na následujících 30 dní předpokládá průměrné až podprůměrné teploty. Nejchladnější bude týden od 8. do 14. srpna. Během něj by mělo spadnout i relativně nejvíce srážek. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„První týden bude teplotně podprůměrný, v rámci celého období nejchladnější, maximální denní teploty se budou pohybovat na začátku týdne ještě kolem 26 stupňů, na východě může být i 30 stupňů, ale v ostatních dnech většinou do 20 stupňů,” uvádí výhled, podle něhož se budou ranní minima pohybovat mezi 14 a osmi stupni.

Další dva týdny od 15. do 21. a od 22. do 28. srpna by měly být teplotně průměrné. Maximální teploty by se měly pohybovat kolem 24 stupňů, minima kolem 11 stupňů.

Úvodní zářijový týden od 29. srpna do 4. září by měl být teplotně nadprůměrný s maximálními teplotami kolem 23 stupňů.

„Srážkově očekáváme období průměrné s průměrným týdenním úhrnem od 10 do 20 milimetrů, relativně nejvíc srážek by mělo spadnout hned v prvním týdnu období, nejméně první týden v září,” uvádí výhled.

Interval průměrných teplot pro období od 8. srpna do 4. září se pohybuje od 16,7 stupně do 18,3 stupně Celsia. Srážkové úhrny kolísají mezi 45 a 81 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám